Proizvodni pogoni izdvojit će se u tri zasebne tvrtke

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 06.05.2011. 13:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Prihodi od Varteksove prodaje u prvom kvartalu ove godine iznose 65 mil. kuna i tri su posto veći nego prošle godine

Tekstilna kompanija Varteks u prva tri mjeseca ove godine poslovala je s gubitkom od 14,9 milijuna kuna, a u istom razdoblju lani ostvaren je gubitak od 18,6 milijuna kuna. Prihodi od prodaje iznose 65 milijuna kuna i veći su od prošle godine tri posto. Unatoč negativnim trendovima u okruženju, rezultat poslovanja Varteksa u prvom kvartalu ove godine bolji je 3,7 milijuna kuna od istog razdoblja lani. Rekao je to jučer novinarima predsjednik uprave Varteksa Zoran Košćec.

– Sukladno planu restrukturiranja, u prvom kvartalu nastavljeno je smanjivanje operativnih troškova te se provode aktivnosti vezane uz financijsku konsolidaciju kroz korištenje resursa vlastite imovine i aktivnosti usmjerene na uključenje Varteksa u antirecesijske mjere Vlade.

U tijeku je zatvaranje neprofitabilnih dijelova sustava unutar poslovnih područja proizvodnje i trgovine, kao i provođenje aktivnosti usmjerenih na smanjenje administrativnih troškova. Nastavljamo s reorganizacijom započetom lani.

U skladu s tim u drugom kvartalu ove godine izdvojit ćemo proizvodne pogone u tri zasebna pravna subjekta kako bi se pojednostavila upravljačka strukture, te da se transformiramo iz proizvodne u tržišno orijentiranu tvrtku, povećamo efikasnost centara odgovornosti i povećamo konkurentnost na tržištu – kazao je Košćec.

Komentari