Projekt RCGO Piškornica je isplativ i siguran

Objavljeno: 06.02.2012. 15:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: rcgo-piskornica.hr

U vijećnici Općine Koprivnički Ivanec u četvrtak je 2. veljače na sjednici Općinskog vijeća održana prezentacija aktualnog stanja projekta RCGO Piškornica. Prezentaciju je održao savjetnik Uprave i koordinator projekta Mladen Jozinović.

Jozivović se osvrnuo na značajan pomak u potpisivanju sporazuma o preuzimanju otpada te problematiku vezanu za imovinsko-pravne odnose. U svom izlaganju posebno je naglasio važnost projekata regionalnih centara za gospodarenje otpadom koji su dio pregovaračkog poglavlja 27.

Istaknuo je kako to dovoljno govori da su RC za gospodarenje otpadom od velikog interesa za Republiku Hrvatsku, piše rcgo-piskornica.hr

Također je napomenuo da je ministrica Holy najavila da će podržavati koncept regionalnih, a ne županijskih centara što projektu Piškornica daje značajnu prednost i sigurnost, jer je trenutno jedini regionalni centar u RH za četiri županije SZH.

Na interes vijećnika pojašnjena je MBO tehnologija s osvrtom na isplativost projekta za sam RCGO i krajnje korisnike, obzirom da je u Međimurskoj županiji već sada primarna selekcija na zavidnoj razini od 35 posto.

Naglašeno je da je zbog zakonske legislative vrlo teško razvijati ovakve projekte, dok s druge strane privatni sektor lakše dolazi do realizacije svojih projekata u segmentu gospodarenja otpadom.

Komentari