košćec postaje savjetnik

PROMJENA NA ČELU VARTEKSA Novi predsjednik Uprave Ivan Perković

Košćec je na funkciji predsjednika Uprave Varteksa bio od 2005. godine, a od sada će biti zadužen za nekoliko razvojnih projekata...
Objavljeno: 26.09.2018. 13:02

Zadnja izmjena: 26.09.2018. 14:21

Foto: Viktor Hranić

Na čelu Varteksa d.d. od danas je Ivan Perković, dok dosadašnji predsjednik uprave Zoran Košćec preuzima poziciju savjetnika za strateške projekte.

Perković je u kompaniju došao u srpnju ove godine na poziciju člana Uprave zaduženog za financije i restrukturiranje, a došao je s pozicije predsjednika Uprave regionalnog lidera u segmentu prijevoza i logistike „RALU Logistika“. Kako stoji u njegovom poslovnom CV-u, njegov mandat na čelu RALU Logistike obilježilo je povećanje prihoda i profitabilnosti, te širenje mreže partnera, kao i preuzimanje logističkih kapaciteta u Srbiji. Radio je i u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers (PwC).

- Ova promjena događa se u tijeku procesa restrukturiranja kompanije i orijentacije na razvoj nakon provedene dokapitalizacije. U planu je više razvojnih projekata koji će osigurati održivi razvoj kompanije u budućnosti, a Ivan Perković ima bogato iskustvo u procesima restrukturiranja – izvjestili su danas iz kompanije, naglašavajući kako se trenutno radi na optimiziranju kanala nabave, distribucije i prodaje; otvaranju novih digitalnih segmenata prodaje, kao i uspostavljanju jače suradnje  s domaćim i inozemnim partnerima.

100 godina postojanja

Košćec je na funkciji predsjednika Uprave Varteksa bio od 2005. godine, a od sada će biti zadužen za nekoliko razvojnih projekata. U kompaniji ističu da je zaslužan za intenzivne periode restrukturiranja i razvoja; uspješno provedenu predstečajnu nagodbu nakon koje je u dvogodišnjem periodu EBITDA porasla za više od 70 milijuna kuna, te značajno  unaprijeđenje suradnje s J. Lindeberg i Hugo Boss. Napominju i da je tvrtka u prvoj polovici godine poslovala s pozitivnim operativnim rezultatom. Budući da Varteks ove godine slavi 100 godina poslovanja, novi vlasnici i vodstvo vjeruju kako je upravo ovo pravi trenutak i dodatni motiv za novu razvojnu fazu kompanije i održivi rast.

Komentari