Radionica o 3D printanju proizvoda u HGK Varaždin

Objavljeno: 03.03.2014. 14:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

U prostorijama HGK - Županijske komore Varaždin u utorak, 4. ožujka održat će se besplatna jednodnevna radionica pod nazivom "Aditivna proizvodnja tvorevina".

Seminar je namijenjen zainteresiranim tvrtkama koje se bave razvojem i proizvodnjom proizvoda od polimera, keramike, kože, drva i metala, a cilj je polaznicima ukazati na prednosti i eventualne nedostatke primjene aditivnih tehnologija pri razvoju i proizvodnji, kao i dati uvid u načela rada i opremu za najvažnije aditivne postupke proizvodnje tvorevina.

Jedna od značajki aditivnih postupaka je da se tvorevine načelno proizvode izravno na opremi za aditivne postupke na temelju 3D računalnog modela tvorevine, bez potrebe za dodatnim alatima.

U sklopu projekta će se za 40 odabranih tvrtki osigurati besplatna izrada jednog prototipa proizvoda ili alata. Izbor tvrtki će se, u cilju transparentnosti, izvršiti na temelju dostavljenih odgovora na anketu iz početne faze projekta, kao i nazočnosti na tehničkim radionicama.

Radionica u prostorijama HGK - Županijske komore Varaždin, Ulica P. Preradovića 17, konferencijska dvorana, III. kat, trajat će od 9 do 14:15 sati.

Komentari