poteškoće uslijed covida

Varteksovim radnicima osigurana polovica plaće. 'Intenzivno radimo na prodaji neaktivne imovine'

Plaća radnicima kasnila je zbog već poznatog problema s likvidnošću, koji su uzrokovali otkazi inozmenih narudžbi uslijed pandemije, kao i pad domaće prodaje iz istog razloga...
Objavljeno: 13.09.2021. 12:06

Zadnja izmjena: 13.09.2021. 12:13

Radnicima Varteksa isplaćena je polovica plaće, a svi koji zbog nedostatka narudžbi nemaju posla upućeni su na godišnji odmor – izvjestila je Uprava Varteksa putem Zagrebačke burze.

- Na taj način čuvamo plaću i radno mjesto, a ne generiramo troškve pogona i režija koje ne koristimo. Ponosni smo da smo jedna od rijetkih kompanija u branši koja nije otpuštala radnike – izjavio je predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić.

Plaća radnicima kasnila je zbog već poznatog problema s likvidnošću, koji su uzrokovali otkazi inozmenih narudžbi uslijed pandemije, kao i pad domaće prodaje iz istog razloga. Dugoročna perspektiva Varteksa, međutim, nije dovedena u pitanje - naglašavaju iz uprave.

- Za njezinu realizaciju, kao i prevladavanje problema likvidnosti, nužna je prodaja dijela neaktivnih nekretnina, na čemu intenzivno radimo i na korak smo do zaključenja prvog kupoprodajnog ugovora – poručuju.

Pomogao i Grad

"Grad Varaždin može pomoći Varteksu na način da ima dug od 5 milijuna kuna prema Gradu Varaždinu kojega neće trebati platiti odmah, već smo dogovorili obročnu otplatu na dvije godine", rekao je gradonačelnik Neven Bosilj prilikom posjeta Varteksu od strane predsjednika države.

Izlaz su nekretnine

„Uprava Varteksa transparentno i redovito komunicira se s radnicima o svim aktivnostima koje se poduzimaju kako bi s jedne strane prevladali aktualne i goruće probleme, a s druge stvorili temelje za dugoročno uspješno poslovanje. Zajednički je cilj očuvanje radnih mjesta i stabilizacija poslovanja. Prodaja neaktivnih nekretnina izlaz je iz ove teške situacije i kada se ona realizira moći će se nastaviti održivo i stabilno poslovati te se posvetiti daljnjem razvoju“, glasi izjava Uprave objavljena na stranicama Zagrebačke burze.

Komentari