Različiti oblici potpora poljoprivrednicima s područja Grada Lepoglave

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.06.2014. 09:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Ne samo direktne novčane gradske potpore, već i druge vidove gradskih poticaja ostvaruju poljoprivredna gospodarstva na području grada Lepoglave.

Jedan od njih provedba je postupka dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u poljoprivrednim domaćinstvima koji se financira iz proračuna Grada Lepoglave. Tako je nedavno na lepoglavskom gradskom području završena deratizacija kojom je obuhvaćeno 2001 domaćinstvo, a za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 65 tisuća kuna.
 
Temeljem sklopljenog ugovora s Gradom, provela ju je Veterinarska stanica Ivanec, čijih je devet djelatnika u desetak dana izvršilo deratizaciju domaćinstava usmjerenu uklanjanju glodavaca – štakora i miševa. Pri tom su u domaćinstvima u kojima je uočena veća navala glodavaca postavljene dodatne količine otrova da bi se spriječila mogućnost pojave zaraza i njihovo širenje.

- Ovo je samo jedna u nizu gradskih potpora koje ostvaruju naši poljoprivrednici. Ove godine dodijeljena su bespovratna sredstva obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za kapitalne investicije te organizacijama važnim za razvoj poljoprivredne proizvodnje na gradskom području u ukupnoj visini od 180 tisuća kuna. Pored toga, Grad Lepoglava sufinancira umjetno osjemenjivanje krava i krmača te financira sadnju trajnih nasada kao što su vinogradi i voćnjaci. Subvencioniramo i proizvodnju mlijeka te uzgoj prvotelki i odojaka. Niz godina financiramo i provedbu postupka dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije poljoprivrednih domaćinstava čime dodatno pomažemo našim poljoprivrednicima – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Dio poljoprivrednih domaćinstava s područja grada Lepoglave obuhvaćenih postupkom deratizacije, ostvaruje poljoprivredne poticaje i s drugih razina koji su im uvjetovani provedbom deratizacije, tako da im Grad Lepoglava na ovaj način omogućava ispunjenje tih uvjeta, uz uštedu vlastitih sredstava kojima bi morali samostalno provesti postupak deratizacije.

Komentari