samozapošljavanje

Razmišljate o pokretanju posla? Evo kako do potpora

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je uvjete za ostvarivanje prava na potpore za samozapošljavanje i potpore za samozapošljavanje - zeleno/digitalno...
Objavljeno: 15.01.2024. 08:11

Zadnja izmjena: 15.01.2024. 08:12

Foto: Arhiva

Obrtnička komora Varaždinske županije (HOK) izvijestila je da od početka godine nezaposlene osobe mogu podnijeti zahtjev za dobivanje potpore za samozapošljavanje radi pokrivanja troškova osnivanja obrta ili tvrtke i započinjanja poslovanja.

Naime, Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je uvjete za ostvarivanje prava na potpore za samozapošljavanje i potpore za samozapošljavanje – zeleno/digitalno. Potpore mogu dobiti nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju HZZ-a, a mjera traje 24 mjeseca.

Potpora za samozapošljavanje ovisi o prihvatljivoj djelatnosti, a može biti 7, 10 ili 15 tisuća eura. Potpora za samozapošljavanje - zeleno/digitalno također ovisi o prihvatljivoj djelatnosti, a može iznositi 10, 15 i 20 tisuća eura. Pritom su najveći iznosi potpora za određene odjeljke u prerađivačkoj industriji i građevinarstvu. 

Zahtjevi za dodjelu potpore zaprimaju se najkasnije do 30. 9. 2024. godine, odnosno do utroška osiguranih sredstava. Više informacija možete naći na poveznici.  

Komentari