Reforma HGK: Županijske komore zasad ostaju "neokrznute"

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 09.07.2014. 15:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Skupština Hrvatske gospodarske komore na sjednici održanoj u utorak 8. srpnja prihvatila je plan provedbe reforme te institucije koji je obrazložio njezin predsjednik Luka Burilović.

Reforma mora biti brza i intenzivna, naglasio je Burilović dodavši kako će se kroz prvu fazu reforme upravljački sustav HGK-a smanjiti sa 17 na samo 8 organizacijskih jedinica.

Županijske komore zasad će proći „neokrznute“ odnosno, kako doznajemo iz HGK, ukida se 9 Centara koji će u manjem obujmu ući u rad pojedinih sektora.

Bit će i jednako toliko manje direktora, dok će se do kraja prve faze reformskog procesa broj zaposlenih smanjiti za njih 152. U HGK time će na godišnjoj razini uštedjeti 16,6 milijuna kuna.

- Novom organizacijskom shemom HGK će imati četiri potpredsjednika izravno nadležnih za pojedine organizacijske jedinice. Time se povećava odgovornost potpredsjednika, a postiže se i snažnija kontrola. Broj zaposlenika optimizirat će se, pak, programom zbrinjavanja – rekao je Burilović, dodavši da su uštede u međuvremenu provedene i na području voznog parka, te digitalizacijom brošura i tiskanih materijala.

Prvi učinci ušteda osjetit će se odmah, a puni efekt ušteda iz prve reformske faze postići će se do kolovoza 2015. godine.

Komentari