Savjetodavna služba u Lepoglavi održala poljoprivredno predavanje

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.02.2014. 20:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U Lepoglavi je održano još jedno u nizu predavanja koje je za vlasnike poljoprivrednih obiteljskih gospodarstva s područja grada Lepoglave organizirala Poljoprivredna savjetodavna služba.

U čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca, u lepoglavskom Domu kulture, agronom Davorin Brečak iz Savjetodavne službe okupljenim je lepoglavskim poljoprivrednicima govorio o programu ruralnog razvoja te vođenju podrumske evidencije i uvjetima stavljanja vina na tržište.

Okupljene vlasnike OPG-a upozorio je na potrebu poštivanja zahtjeva i uvjeta Višestruke skladnosti koje moraju zadovoljiti u obavljanju svoje poljoprivredne djelatnosti, a radi ostvarivanja prava na izravna plaćanja.

Uoči predavanja, predstavnik tvrtka Em tehnologija iz Valpova, agronom Darko Grgić, okupljene je vlasnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva upoznao s primjenom tehnologije efektivnih mikroorganizama u integriranoj poljoprivredi.

Uz stručna predavanja na kojima dobivaju savjetodavnu pomoć, poljoprivrednici s lepoglavskog gradskog područja za razvoj poljoprivredne proizvodnje koriste i značajnu financijsku potporu Grada Lepoglave koji je u proračunu za 2014. godinu za Program poticanja poljoprivredne proizvodnje namijenio iznos od 190 000 kuna.

Komentari