Silić o budućnosti Zelendvora: Lovište nije na prodaju!

Objavljeno: 27.04.2015. 15:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Kada bi varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i imao tri milijuna kuna, što je iznos o kojem se špekulira, da kupi Lovište Zelendvor, od te transakcije ne bi bilo ništa - tvrdi Petar Silić, direktor spomenutog Društva...

Naime, nakon Habuševe izjave da bi rado kupio Lovište Zelendvor i potom ga, kako kaže “doveo u red“, doznali smo od Petra Silića da vlasnicima Zelendvora nikakva prodaja kompleksa nije ni u primisli.

- Lovište Zelendvor nije na prodaju i do sada nije iskazana namjera prodaje Zelendvora – izravan je Silić.

Pritom dodaje da je prošlogodišnje poslovanje završilo pozitivno.

- Zelendvor u zakupu ima lovište od oko 8500 hektara, a trenutno je zaposleno u stalnom radnom odnosu šest zaposlenika. U sezoni uzgoja, odnosno lova, namjeravamo dodatno zaposliti još desetak djelatnika. Ove godine očekuje se veći prihod i veći dolazak stranih lovaca turista s kojima su već i potpisani ugovori o lovu u lovištu Zelendvor – naglasio je Silić.

Prema njegovim riječima, samo u restoranu Zelendvor prošle godine je ostvaren prihod od oko milijun kuna, te je plan prema trenutnim rezervacijama i najavama ostvariti prihode veće od milijun i 600 tisuća kuna.

- Prošle godine ostvareno je 798 noćenja pretežito stranih lovaca u čemu je također dodatno prihodovano oko 250.000 kn, dok za isti broj noćenja ove godine već sad postoji rezervacija smještaja u samoj lovnoj sezoni odnosno od 1. kolovoza – kaže direktor Lovišta Zelendvor čiji (su)vlasnici imaju već razrađene razvojne planove.

Naime, kako Silić ističe, u fazi su nabavke i opremanja poligona za paintball kao i drugih spotrskih aktivnosti. Time namjeravaju  zaokružiti svoju ponudu te se u budućnosti profilirati i kao sportsko rekreacijski centar.

>>HNS-ovci u Zelendvoru slučajno? Dobije li kredit Habuš Zelendvor namjerava kupiti

Podsjetimo, nakon što su se u političkim kuloarima pojavile glasine da Goran Habuš kupuje Zelendvor, varaždinski gradonačelnik spomenuto nije potvrdio, međutim ne isključuje mogućnost da ubudućnosti i osobno postane vlasnikom spomenutog kompleksa.

Komentari