Slaba godina za lepoglavske vinare

Objavljeno: 26.01.2011. 09:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: lepoglava.net

Na samo Vincekovo, udruga vinogradara, vinara i voćara „Klopotec“ Lepoglava održala je svoju redovnu izvještajnu skupštinu. Članovi Udruge  okupili su se u prostorijama Doma kulture u petak, 21. siječnja, gdje je predsjednik udruge Tonko Županić podnio Izvješće o radu za proteklu godinu.

Osim organizacije izložbi vina i stručnih predavanja i putovanja, u Izvješću je posebno naglašeno uključivanje Udruge u Agroturistički Klaster Lepoglava, čija je svrha povezivanje poljoprivredne i turističke ponude na lepoglavskom području što bi trebalo manifestirati razvojem i unapređenjem ruralnog turizma. U cijelu priču oko agroturizma uključilo se i nekoliko članova Udruge koji su u tome prepoznali priliku za boljom vlastitom promocijom te drugim marketinškim aktivnostima koje Klaster nudi.

U sklopu Plana aktivnosti za ovu godinu istaknuta je suradnja Udruge s Pučkim otvorenim učilištem iz Krapine s kojima se namjerava organizirati stručno usavršavanje za zvanje „vinogradar – podrumar“.

Osim službenog dijela Skupštine, članove Udruge je najviše interesiralo interno ocjenjivanje vina koje je vodio enolog Miroslav Matovinović. Nakon stručnih komentara enologa na svih 76 dostavljenih uzoraka na ocjenjivanje, predsjednik Udruge Županić, prigodnim je poklonima nagradio 4 zlatnih vinara. Za razliku od prošlogodišnjeg internog ocjenjivanja, čak 25 % uzoraka je odbijeno što govori ili o lošijoj berbi ili o lošijem podrumarstvu.


izvor: lepoglava.net

Komentari