solin

Špancirfest predstavljen na Međunarodnom kongresu povijesnih gradova

Objavljeno: 22.10.2021. 18:49

Zadnja izmjena: 22.10.2021. 18:49

Špancirfest je, kao uspješni primjer održivog kulturno-turističkog proizvoda, predstavljen na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova, koji se od 19. do 22. listopada 2021. održavao u Solinu.

Kongres je, po prvi puta u Hrvatskoj, bio osmišljen u novom konceptu, kojeg najbolje opisuje njegovo geslo "Meet, share & build" s ciljem povezivanja dionika razvoja turizma u povijesnim gradovima, razmjene iskustava, posebice u promotivnim aktivnostima te stvaranja novih proizvoda. Kao tema kongresa odabrana je zaštita i interpretacija povijesnih atrakcija i lokaliteta u povijesnim gradovima diljem Hrvatske i to kroz tzv. benchmarking s gradovima diljem Europe.

U sklopu kongresa je održana i panel diskusija na kojoj je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth, pred brojnim sudionicima iz cijele Hrvatske, ali i gostima iz Belgije, Italije te Srbije održala prezentaciju o Špancirfestu kao oglednom primjeru održivog turističkog proizvoda.

Kako navode iz Turističke zajednice Grada Varaždina, Špancirfest je izvrstan primjer održivog turističkog proizvoda koji igra ulogu katalizatora cijelog niza djelatnosti, prije svega kulturnih i kreativnih industrija te ima iznimno važnu ulogu i u gospodarskom, ali i društvenom razvoju Varaždina što dokazuju njegov uspjeh i dugovječnost. Fleksibilan je, koristi povijesne resurse kao sastavni dio svoje privlačnosti, a kontinuiranim promjenama i otvaranjem novih sadržajnih cjelina pokazao se sposobnim zadržati kontinuirano rast kroz.

Komentari