Stanko Kežman kandidat je za predsjednika Uprave Vaba banke

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.01.2012. 13:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Nadzorni odbor Vaba d.d banke Varaždin, još 1. prosinca 2011. godine donio je odluku o imenovanju Stanka Kežmana kandidatom za funkciju predsjednika Uprave Banke na period od 3 godine.

Preuzimanje dužnosti predsjednika Uprave Banke podložno je dobivanju suglasnosti od strane Hrvatske narodne banke te je stoga,  Nadzorni odbor Vaba banke, 29.prosinca 2011. godine uputio Hrvatskoj narodnoj banci zahtjev za izdavanje takve suglasnosti.

Stanko Kežman iz Varaždina, svoje dvadesetogodišnje radno iskustvo stekao je radeći na odgovornim menadžerskim pozicijama u gospodarstvu i bankarstvu.

Diplomirao je na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomista. Svoju poslovnu karijeru započeo je kao pripravnik u Varaždinskoj banci 1984. godine.

Tri godine kasnije, dolazi na mjesto rukovoditelja Distributivnog centra Levis u Novom Marofu.

Ukupno 12 godina radnog vijeka provodi na rukovodećim funkcijama u tvrtkama u sklopu Varteksa d.d., pa je tako obnašao funkcije zamjenika direktora Levisa, direktora Varteks-Varteks trgovine, Varteks-Vartimpexa.

No, bio je i zamjenik generalnog direktora Varteksa u periodu od 1996. do 1999. godine.

Nakon toga, ponovno se vraća bankarstvu i svoju karijeru nastavlja kao direktor Podružnice u Privrednoj banci Zagreb.

Ubrzo prelazi u Raiffeisenbank Austria, gdje je devet godina bio zamjenik direktora Podružnice.

Također, 2009. godine postaje direktor Direkcije poslova prodaje u Raiffeisen Factoring.

Uz navedene funkcije u gospodarstvu, Stanko Kežman bio je i predsjednik Saveza športova Varaždinske županije, član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora ( 1996.-1997.), Predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Varaždina ( 2001.-2005.), te član Rotary kluba Varaždin.

Kao istaknuti djelatnik i promicatelj sporta u gradu Varaždinu i Županiji, dobitnik je Zlatne plakete Zajednice športskih udruga Grada Varaždina 2000. godine.



Komentari