Stanoingu ipak odobrena predstečajna nagodba

Objavljeno: 27.08.2014. 00:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/arhiva eVaraždin.hr

Prema Rješenju Nagodbenog vijeća danas 27. kolovoza 2014. godine otvoren je postupak predstečajne nagodbe nad tvrtkom Stanoing d.o.o. za stambeno-komunalno gospodarstvo Varaždin.

Iako je Ministarstvo financija odbilo žalbu Stanoinga na prvostupanjsko rješenje Ministarstva od 4. srpnja, kojim je bio obustavljen postupak predstečajne nagodbe te je bilo najavljeno pokretanje stečajnog postupka, danas je doneseno rješenje prema kojem je Stanoingu odobrena predstečajna nagodba, objavljeno je na stranicama Fina-e.

Prvo ročište zakazano je za 7. listopada ove godine, a pozvani su svi vjerovnici da svoje tražbine pošalju na formatiziranom obrascu za prijave tražbina, ako ne žele pristupiti ročištu za utvrđivanje tražbina.

U obrazloženju Rješenja stoji da je Stanoing 20. kolovoza podnio zahtjev za otvaranjem postupka predstečajne nagodbe s potrebnom dokumentacijom.

Kako je predlagatelj udovoljio uvjetima predviđenim Zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, odlučeno je kao u izreci ovog rješenja – stoji u obrazloženju Rješenja kojeg potpisuje predsjednik nagodbenog vijeća Veljko Malašić.

Komentari