Dobre vijesti

Stolarski obrt Vever i Comet kupili zemljišta te najavili ulaganja u poduzetničke zone Novog Marofa

Objavljeno: 09.03.2016. 12:32

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 12:44

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever / Facebook Comet

Na sjednici novomarofskog Gradskog vijeća, održanoj u utorak 8. ožujka, jednoglasom odlukom vijećnika donesena je odluka o prodaji zemljišta na području poduzetničke zone u Ključu te zone u blizini autobusnog kolodvora.

Stolarski obrt Nedjeljko Vever za zemljište u poduzetničkoj zoni iza autobusnog kolodvora, ponudom koja se otvorila na samom Gradskom vijeću, ponudio je 307 tisuća kuna.

U idućih godinu do dvije dana Vever na tom prostoru planira ulaganja u iznosu od oko tri milijuna kuna, čime smatra da bi ostvario pretpostavke za otvaranje 20 novih radnih mjesta.

Za kupnju zemljišta u poduzetničkoj zoni u Ključu javila se tvrtka Comet, koja je ponudila nešto više od 307 tisuća kuna. Plan Cometa je zemljište okrupniti te na taj način ostvariti pretpostavke za realizaciju gospodarskog projekta.

Vijećnici o zasluzi

Novi predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Puškadija povodom toga podsjetio je vijećnike da je HDZ-ova gradska vlast u kojoj je participirao još 90-ih godina prva omogućila vlasniku Cometa "spajanje parcela", nakon čega je on uspio stvoriti vrlo uspješnu tvrtku.

Puškadija je zapravo aludirao na riječi Drage Bitar (HNS), da se gradski HDZ "vraća u 90-te", istaknuvši da su to godine kada je je HDZ "dobro radio, kao što dobro radi i sada". No, Draga Bitar "zaslugu" je naposlijetko pripisala općenito pozitivnijoj gospodarskoj klimi.

Bivši gradonačelnik Darko Hrenić ironično je prokomentirao da "Jenkač sada tim novcem može pokriti minus, što prošle godine nije uspio", na što sve je Siniša Jenkač zaključio da "ništa ne dolazi samo od sebe".

- Prema mojim informacijama, bilo je prije raznih pokušaja da uspije prodaja zemljišta, ali do toga nije došlo. U proteklih godinu dana vodili smo dosta razgovora, pregovora i dogovora, i na kraju smo uspjeli - zaključio je.

Prodajom zemljišta Grad Novi Marof će prihodovati nešto više od 600 tisuća kuna.

Komentari