Prijem u atriju Njemačke banke

Štromar predstavio Varaždinsku županiju u Berlinu povodom 25. godišnjice hrvatske neovisnosti

Objavljeno: 23.06.2016. 10:55

Zadnja izmjena: 23.06.2016. 13:07

Foto: Varaždinska županija

Veleposlanstvo Republike Hrvatske svečanim prijemom organiziranim u atriju Njemačke banke u Berlinu obilježilo je 25 godina hrvatske državnosti i neovisnosti države.

Gosti veleposlanika Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj NJ.E. Ranka Vilovića bili su njemački savezni ministar za ishranu i poljoprivredu Christian Schmidt, apostolski nuncij u Saveznoj Republici Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović, zastupnici u Bundestagu, predstavnici Grada Berlina i velik broj veleposlanika.

Ove je godine čast da se promovira na ovoj značajnoj manifestaciji dobila i Varaždinska županija, koja se predstavila svojom kulturno-turističkom ponudom i gospodarskim potencijalima.

"Povijesne i kulturne ljepote"

- Savezna Republika Njemačka oduvijek je bila veliki prijatelj naše države, kako na političkom tako i na gospodarskome planu. Tadašnja službena politika Njemačke početkom devedesetih godina prepoznala je važnost osamostaljenja Hrvatske. Nadam se da će mnogi turisti iz Njemačke na svojem proputovanju prema Jadranskom moru stati kod nas i upoznati se s ljepotama našeg kraja. A Županija ih zaista ima mnogo – od povijesnih, kulturnih pa sve do turističkih.– naglasio je tom prilikom varaždinski župan Predrag Štromar.

Nakon prigodnih govora uzvanici su imali prigodu uživati u glazbi Zagrebačkog kvarteta saksofona. Obilježavanje jubilarnog Dana državnosti Republike Hrvatske završilo je degustacijom hrvatskih gastronomskih specijaliteta te druženjem i razgovorima uzvanika.

Komentari