Sudionici Gospodarskog sajma u Ivancu izlagat će besplatno

Objavljeno: 11.08.2012. 19:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ivanec.hr

Organizatori 4. gospodarskog sajma u Ivancu odlučili su oslabljenim gospodarstvenicima omogućiti svu potrebnu pomoć i potporu za njihov nastup i predstavljanje. Umjesto da ih opterete naplatom štandova i kvadrata izložbena prostora, promidžbe i drugim troškovima, domaćini su im – a to su Grad Ivanec, tvrtka Poslovna zona i asocijacija lokalnih gospodarstvenika Poslovni klub Ivanec – odlučili omogućiti posve besplatan nastup na sajmu, piše ivanec.hr

To znači da je svima zainteresiranima na raspolaganju kvalitetan izložbeni štand (s priključkom na struju i osvjetljenjem) s otisnutim nazivom tvrtke ili obrta, promidžba na video-zidu i u promo-materijalima, pa čak i besplatno parkiranje.

Usto, ponuđena im je i mogućnost da im se u neposrednoj blizini organiziraju tzv. B2B susreti, odnosno, susreti s poslovnim ljudima i potencijalnim partnerima s kojima mogu u miru, odvojeno od sajamske vreve, dogovoriti poslove.

Cilj je, ističu domaćini, omogućiti promidžbu poduzetnicima koji si to sami ne mogu priuštiti, a korist od takvog pristupa pokazuju i lanjska iskustva, kada se na sajmu uvelike trgovalo, neke su renomirane tvrtke uspjele prodati zalihe proizvoda, dok su OPG-i ugovarali posjete turista i gostiju.

S obzirom na takve pogodnosti, ne čudi da su domaćinima već počele stizati prijave malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i OPG-a iz kontinentalne Hrvatske koji će 14. i 15. rujna u velikom izložbenom prostoru na središnjem gradskom trgu predstaviti svoje proizvode i usluge.

Ima li se u vidu da je lani na sajmu izlagalo šezdesetak tvrtki, obrta i uslužnih poduzeća iz pet hrvatskih županija i BiH, a da je partner sajma bio Kanton Sarajevo, smatra se da će odaziv ovogodišnjem sajmu biti znatno veći.

To više što njegovu popularizaciju uvelike pomažu i županijske gospodarske i obrtničke komore širom Hrvatske, koje su svim svojim članovima već proslijedile pozivnice i ponude za sudjelovanje na ivanečkom sajmu.

U njegovu sklopu održat će se i gospodarski forum s raznim aktualnim temama o kojima će o novinama vezanim uz novo zakonodavstvo, o potporama ulaganjima i pokretanju investicija, o kreditima, smanjivanju parafiskalnih nameta i prilagodbama koje donosi ulazak Hrvatske u EU, poduzetnicima govoriti predstavnici ministarstva te poslovnih i gospodarskih asocijacija.

Komentari