Sufinanciranje LAG Sjeverozapad nastavljeno s 57.871 kuna

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 15.07.2014. 13:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: LAG

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“. LAG-u Sjeverozapad  isplatila je  57.871,24 kn ...

Mjera 202  bazira se na LEADER pristupu, koji se temelji na realizaciji lokalnih razvojnih strategija kojima upravljaju lokalne akcijske grupe (LAG) po principu „odozdo prema gore“. LAG je partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koje je osnovano s namjerom  izrade i provedbe lokalne razvojne strategije tog područja. 

LAG-ovi predlažu za sufinanciranje one projekte poljoprivrednika koji imaju svrhu poboljšati životne i radne uvjete u ruralnim sredinama, te  na taj način pomažu  hrvatskim poljoprivrednicima u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

Za  prihvatljive troškove LAG-ovima se može odobriti maksimalni iznos od 450.000 kuna godišnje, a LAG Sjeverozapad, koja je  osnovana je 6. prosinca 2010. godine na zahtjev općina i gradova sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije, isplatila je ovih dana 57.871,24 kn.

Inače, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je sklopila ugovore o dodjeli sredstava iz IPARD programa za sufinanciranje četrdeset dvije Lokalne akcijske grupe (LAG) u iznosu od 37,8 milijuna kuna. 

Komentari