silicijska dolina varaždin

Najveći podatkovni centar u Hrvatskoj gradit će se u Varaždinu, unatoč nedavnoj akviziciji

Podatkovni centar od 2.000 kvadrata Varaždin pozicionira na svjetsku mapu ICT industrije...
Objavljeno: 31.07.2021. 07:53

Zadnja izmjena: 31.07.2021. 09:10

Švedska kompanija Transcom preuzela je varaždinsku tvrtku City Connect, a za cilj ima pozicionirati ju kao vodećeg BPO pružatelja usluga u jadranskoj regiji.

City Connect osnovan je 2019. godine, a već lani ostvario je prihod veći od sedam milijuna dolara i neto dobit od 4,7 milijuna kuna. Ove godine, piše novac.jutarnji.hr, očekuju prihod od gotovo 18 milijuna dolara, te su već narasli na ukupno 620 zaposlenika (340 u Hrvatskoj). Tvrtka toliko brzo raste da joj već tepaju: "varaždinski Infobip".

  • Silicijska dolina Varaždin: Klinci i predsjedničke plaće, više ovdje.

Ono što je za grad Varaždin dobro, a doznaje novac.jutarnji.hr, u sklopu ove akvizicije nije prodan i projekt budućeg podatkovnog centra u Varaždinu – najvećeg takvog objekta u Hrvatskoj. Taj dio poslovanja oduvija se pod okriljem tvrtke Cratis, koja je dijelom menadžmentom a dijelom vlasnički bila povezana sa City Connectom, a sada je riječ o, kako se ističe u članku – "odvojenim pričama". Najveći podatkovni centar gradit će se, dakle, u Varaždinu.

Najveći podatkovni centar

Izgradnjom  podatkovnog centra veličine 2000 kvadratnih metara  visoko-specijaliziranog IT prostora i preko 4MW IT energije tvrtka CRATIS  ostvarit će jedan od najvećih projekata u Europi tog tipa za koji su već interes iskazali globalni klijenti čime se  Varaždin postavlja na svjetsku mapu ICT industrije. Više ovdje.

Komentari