lider sektora

Švicarski IT investitor: Objekt u Varaždinu gradimo s višim ciljem

Sjedište im je u Švicarskoj, posluju diljem Srednje i Jugoistočne Europe, ali u Varaždinu su s dobrim razlozima...
Objavljeno: 21.02.2021. 07:58

Zadnja izmjena: 21.02.2021. 08:02

Foto: NTH Gruppe: Zvonko Ljutić prvi s lijeva

Atraktivna lokacija u Hallerovoj ulici u Varaždinu, kao i Fakultet organizacije i informatike, dva su glavna razloga za najnoviju investiciju tvrtke NTH Mobile...

Doznajemo to izravno od Zvonka Ljutića, vlasnika trenutno najprihodovnije IT tvrtke na području grada Varaždina i županije, koji živi u Švicarskoj gdje je ujedno i sjedište "NTH Mobile".

Unatoč činjenici da posluju diljem Srednje i Jugoistočne Europe, te da posluju u Osijeku, kao i u Zagrebu u Hrvatskoj, Varaždin im je zapravo jako važan.

Ključan detalj krije se u FOI-ju.

— Bitno nam je imati kvalitetno obrazovani stručni kadar, a studente FOI-ja zapošljavamo već dugi niz godina. Studenti FOI-ja zapravo čine većinu naših zaposlenika u Hrvatskoj, te bi bez njih zaista bilo teško zamisliti naš uspjeh u Hrvatskoj — kaže vlasnik NTH Mobile. 

Viši cilj

Ljutić nam je pokušao dočarati i buduće poslovne prostore.

Bit će reprezentativni, kaže.

— Izgled poslovnih prostora ključan je dio vizualnog identiteta naše tvrtke. Idejni projekt još razvijamo, ali prostor će biti funkcionalan i svakako ekološki. Uvijek razmišljamo u smjeru toga da interijeri moraju poticati na druženje uz rad, odnosno stimulirati osjećaj pripadnosti tvrtci.

Postoji, kako dodaje, i viši cilj ove investicije.

— Želimo privući IT startupove i uvjereni smo kako će upravo ova naša investicija pozitivno utjecati na daljnji razvoj IT sektora na području grada Varaždina i čitave županije.

TRENUTNO NAJJAČI

Prema istraživanju koje smo nedavno objavili, NTH Mobile najprihodovnija je tvrtka na području grada Varaždina i županije. Osnovani su 1999., sjedište im je u Švicarskoj, broje više od 200 zaposlenika, te se bave informacijskim i telekomunikacijskim tehnologijama poput: naplate sadržaja i usluga putem SMS-a ili interneta, digitalnih rješenja za prodaju, aplikacija, softvera prema narudžbi i dr.

Velik interes za zemljištima

Uoči prošle sjednice Gradskog vijeća, na kojoj se našla prodaja zemljišta u Hallerovoj ovom švicarskom investitoru, gradonačelnik Ivan Čehok rekao je kako trenutno općenito prevladava veliki interes za gradskim zemljištima. Podsjetimo, nedavno je i tvrtka Crtatis kupila više od 12 tisuća kvadratnih metara zemljišta u Brezju, na kojem će niknuti podatkovni centar veličine 2.000 kvadrata – jedan od najvećih u Europi. Daljnjem razvoju IT sektora, dodaje Čehok, pomaže se i proširenjem Tehnološkog parka iz kojeg je dosada, u proteklih 15-ak godina, proizašlo više od trećine najprihodovnjih IT tvrtki s područja grada i županije.

Komentari