Talijani žele u Lepoglavi proizvoditi skutere i toplinsku energiju

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 04.06.2015. 08:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Lepoglava

O mogućnostima ulaganja na području Lepoglave, posebice u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni, razgovaralo se na sastanku predstavnika Grada Lepoglave i potencijalnog investitora iz Italije, koji je pokazao interes za ulaganje u obnovljive izvore energije, odnosno u toplinsku energanu na biomasu te u pogon za izradu električnih skutera...

Također, zanimale su ga mogućnosti ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i voditelj projekta Tehnološkog centra drvne industrije Damjan Županić predstavili su mogućnosti ulaganja i pogodnosti koje investitorima nudi Grad Lepoglava.

Prije svega, riječ je o djelomičnom ili potpunom oslobađanju od plaćanja komunalne naknade te komunalnog doprinosa. Pored toga, gostima iz Italije, zanimljiva je i cijena od 10 eura za kvadratni metar potpuno komunalno opremljenog zemljišta u Poduzetničkoj zoni.

- Zadovoljni smo sastankom i prezentacijom naše Poslovne zone, koja je i kod investitora izazvala dovoljno interesa, jer već u utorak nam dolazi novi potencijalni investitor, također iz Italije, i to upravo na preporuku investitora s kojim smo razgovarali. Potencijal ulaganja u Lepoglavu, kao i sve prednosti koje naša Zona nosi, očito se počeo ostvarivati. Uz malo dobre volje vjerujem da možemo konkurirati za privlačenje zdrave ekonomije iz Europske unije. Pred nama je još dug put, ali ono što je svakako važno jest činjenica da je naša Zona potpuno opremljena i spremna za izgradnju prvih poslovnih hala već sutra, a smanjenje nezaposlenosti u Lepoglavi sigurno je pokazatelj gospodarske aktivnosti i gospodarskog rasta našeg kraja – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Nakon sastanka održanog u prostoru gradske uprave, sudionici sastanka obišli su lepoglavsku Poduzetničku zonu.

Osim Poduzetničke zone u Lepoglavi, talijanski je investitor, koji je u Varaždinsku županiju stigao potaknut nedavnim predstavljanjem županijskih gospodarskih potencijala na poslovnom sajmu u Veneciji, posjetio i poduzetničke zone u Sračincu i Ivancu.

Komentari