VersusVirus ili Viralna akcija protiv virusa - online hackathon kreće danas, a jedan od organizatore ovog projekta je i Tehnološki Park Varaždin.

"Virus koji izaziva COVID-19 zatekao nas je nespremne, uzrokovao pandemiju i globalno “zatvaranje” svega - ljudi, gradova i gospodarstva. No, što je možda najbitnije, pokazao nam je da je moguća promjena preko noći." poručuju organizatori.

Oni pozivaju sve zainteresirane da zajedno pronađu odgovore unutar 48 sati, na online hackathonu VersusVirus. Hackathon je intenzivna aktivnost kratkog trajanja, na kojoj se razni dionici okupljaju kako bi riješili postavljeni problem. VersusVirus je viralni hackathon namijenjen razmjeni i brzom razvoju ideja za hitno potrebna rješenja u trenutku ove krize, kao i za izgradnju otpornosti nakon pandemije i obnavljanje gospodarstva i zajednice.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani, od pojedinaca do predstavnika vlasti, studenti, tvrtke, znanstvenici, radnici, avanturisti, zaposleni, nezaposleni, aktivisti, institucije i svi koji još ni ne znaju da u glavama imaju potencijalno rješenje.

Svoju ideju možete prijaviti na web poveznici https://versusvirus.hr. Inicijativa za VersusVirus Hackathon nastala je kao dobrovoljno partnerstvo različitih tipova organizacija i individualaca radi zajedničkog rješavanja izazova vezanih uz pandemiju koronavirusa, ali i sve buduće krize. Ovim partnerstvom su se okupile organizacije koje sudjeluju u dijalogu, odlučivanju i provedbi odgovora koje će sudionici ponuditi, kako bi svima bilo bolje.

Organizatori naglašavaju: “Sada imamo priliku za ponovno razmišljanje o onome što se događa sljedeće, što će se dogoditi nakon prolaska krize COVID-19, imamo jedinstvenu priliku za ponovno započinjanje i ponovno stvaranje naše zajedničke budućnosti, budućnosti kakvu želimo. Vrijeme je za akciju.”

 Hackathon kreće 17. travnja prijavom sudionika, podjelom u timove i razradom ideja. Kroz subotu i nedjelju, 18. i 19. travnja, timovi će razrađivati ideje uz vodstvo mentora, a događaj će se zaključiti u nedjelju navečer kada će timovi predstavljati odnosno pitchati svoje završno rješenje pred žirijem koji će proglasiti pobjednike. Pobjednici će dobiti mentorsku podršku u daljnjem razvoju ideja.

Organizatori VersusVirus su: Impact Hub Zagreb, Tehnološki Park Varaždin, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, EIT Climate KIC, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Lean Startup Croatia, Riječka razvojna agencija Porin, Ivy Digital, Mohacho, Enfinita.

Ključne riječi: tehnološki park varaždin,

Komentari

17.04.2020. 20:00h Zadnja izmjena: 17.04.2020. 20:04