Dani okusa...

Tradicionalne gastro priče iz Varaždinske županije na menijima 15 ugostitelja

Objavljeno: 19.11.2023. 08:27

Zadnja izmjena: 19.11.2023. 09:13

Foto: Slika iz arhive

U sklopu nacionalnih Dana okusa hrvatske tradicije, od ovog petka pa sve do 3. prosinca održavaju se Dani okusa varaždinskoga kraja, u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije.

U sklopu tih Dana 15 poznatih varaždinskih restorana, hotela i bistroa priprema široku paletu jela, koji se nude u menijima sastavljenim od tri slijeda po prigodnim cijenama od 10 – 30 eura.

- Susresti se s kuhinjom varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama – ističu iz TZ Varaždinske županije.

Inače, Dani okusa hrvatske tradicije, jedna od najvećih javno-privatnih projektnih suradnji u sustavu hrvatskog turizma, ove godine okupljaju čak 104 ugostiteljska objekta s područja 12 županija i grada Zagreba, koji su za nadolazeće dane pripremili tradicijska jela.

Menije po objektima u našoj županiji možete pogledati na ovom linku: https://www.turizam-vzz.hr/images/dogadanja/2023/4_nacionalni_Okusi_2023/4._Dani_okusa_hrv_tradicije-meniji_Varazdinska_zupanija-svi.pdf

Komentari