Traje izgradnja solarne elektrane u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni

Objavljeno: 02.09.2014. 07:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/Suradnja Grada Lepoglave i Elektre za nove gospodarske investicije

Zahvaljujući suradnji i aktivnostima Grada Lepoglave i Hrvatske elektroprivrede, koja je rezultirala izgradnjom trafostanice u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni, u Lepoglavi su stvoreni uvjeti za daljnja poduzetnička ulaganja. Jedno takvo upravo je u tijeku...

Naime, u Poduzetničkoj zoni grada Lepoglave traje izgradnja solarne elektrane vrijedne dva milijuna eura. Riječ je o ulaganju privatnog investitora koji je prepoznao pogodnosti koje nudi lepoglavska Poduzetnička zona odlučivši se investirati u obnovljive izvore energije koji su visoko na listi prioriteta razvoja grada Lepoglave, ističu iz lepoglavske gradske uprave.

Želeći se detaljnije u upoznati s tijekom radova na izgradnji solarne elektrane, gradilište u Poduzetničkoj zoni obišli su gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, direktor varaždinske Elektre Zvonimir Rožmarić sa suradnicima i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije Martin Hajdinjak.

- Ovo je trenutno jedno od najvećih ulaganja u obnovljive izvore energije ne samo na području Varaždinske županije već i šire – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši kako su izgradnjom trafostanice, uz postojeće ulaganje, stvoreni uvjeti i za daljnja ulaganja na još dva hektara potpuno komunalno opremljenog zemljišta u Poduzetničkoj zoni u Lepoglavi.

Gradnja trafostanice snage jedan megavat gradska je investicija vrijedna milijun i 58 tisuća kuna, od čega je pola milijuna kuna osiguralo Ministarstvo gospodarstva, a ostatak Grad Lepoglava.

- Trafostanica je izgrađena s dolaskom investitora. Neracionalno bi bilo ulagati toliki novac u nešto što će stajati neiskorišteno – pojasnio je gradonačelnik Škvarić naglašavajući orijentiranost grada Lepoglave obnovljivim izvorima energije, a koja je vidljiva i realiziranim projektom širenja mreže energetski učinkovite javne rasvjete na gradskom području, sufinanciranjem izgradnje fasada i ugradnje stolarije na obiteljskim kućama te izgradnjom dizalica topline i solarne elektrane u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi.

- Vidljivo je da se u Gradu Lepoglavi gleda i ulaže u budućnost – prokomentirao je direktor varaždinske Elketre Zvonimir Rožmarić pohvalivši orijentiranost Grada Lepoglave prema obnovljivim izvorima energije.

Inače, prije odlaska u Poduzetničku zonu, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i direktor varaždinske Elektre Rožmarić obišli su Mažuranićevu ulicu u Lepoglavi u kojoj je, također zahvaljujući suradnji Grada Lepoglave i Hrvatske elektroprivrede, od nedavno svijetli nova kandelaberska rasvjeta.

- Rekonstrukcijom niskonaponske mreže, koju je u Mažuranićevoj ulici obavila Elektra, tamošnja kućanstva i gospodarski subjekti dobili su kvalitetan napon, a Grad mogućnost postavljanja kandelaberske rasvjete za što je Grad iz proračuna izdvojio 261 tisuću kuna - pojasnio je gradonačelnik Škvarić dodavši kako na 36 novopostavljenih kandelabera u Mažuranićevoj ulici svijetle energetski učinkovita rasvjetna tijela.

{gallery}Suradnja Grada Lepoglave i Elektre za nove gospodarske investicije{/gallery}

Komentari