Priprema, pozor..

Trebate li potporu za energetsku obnovu kuće? Ovo je članak za vas

Objavljeno: 03.01.2024. 08:02

Zadnja izmjena: 03.01.2024. 08:07

Za sufinanciranje energetske obnove kuća građanima će u 2024.  godini biti na raspolaganju 120 milijuna eura, što je dosad najveći iznos izdvojen za takve projekte, najavio je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na mrežnim stranicama Fonda već sada možete proučiti uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove svojih kuća, kako biste se na vrijeme pripremili za javni poziv.

Podnošenje prijava, pak, započet će s danom objave javnog poziva, a z Fonda poručuju da će to biti najkasnije krajem veljače 2024. Građani će svoje prijave podnositi elektronički, koristeći NIAS sustav, a poveznica na elektroničku uslugu, kao i upute za korisnike sa svim pripadajućim prijavnim obrascima, bit će dostupni u sklopu dokumentacije koja će biti naknadno objavljena uz javni poziv, najavljuju iz Fonda.

Prijaviti se mogu vlasnici i suvlasnici čije kuće imaju do 600 četvornih metara ili do tri stambene jedinice te više od 50 posto površine namijenjene stanovanju. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je objekt u potpunosti legalan. 


 

Komentari