Grad Varaždin

Turističkoj zajednici grada Varaždina 130 tisuća eura za četiri projekta

Objavljeno: 05.07.2023. 17:46

Zadnja izmjena: 05.07.2023. 18:00

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) odobrila je Turističkoj zajednici (TZ) grada Varaždina ukupno gotovo 130 tisuća eura za četiri projekta - Čarobni Grad Djeda Mraza, Varaždin - grad glazbe, EU projekt People power partnership te za organizaciju ovogodišnjeg Špancirfesta, priopćeno je danas iz TZ Varaždina. 

Iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent za projekte Turističkoj zajednici grada Varaždina je na javnom natječaju odobreno 84.294,59 eura za tri projekta. Riječ je o projektu "Čarobni Grad Djeda Mraza", koji predstavlja proširenje Kuće Djeda Mraza, simbola manifestacije Advent u Varaždinu, pa će na ovogodišnjoj manifestaciji ona biti smještena na novoj, većoj lokaciji i obogaćena dodatnim sadržajima. 

Potom, riječ je o projektu "Varaždin - grad glazbe", kojim se obogaćuju glazbeni sadržaji u gradu uz očuvanje i promociju kulturne baštine,  kao i turistička ponuda te razvija prepoznatljivost grada te potiče razvoj lokalne glazbene scene, ističu iz TZ Varaždina. 

Treći je projekt „People power partnership“, iz programa Kreativna Europa, u kojem je TZ grada Varaždina jedan od 14 partnera iz 11 zemalja. U sklopu tog europskog projekta na ovogodišnjem će Špancirfestu 32-oje plesača iz Hrvatske, Velike Britanije, Portugala, Latvije i Njemačke izvesti multimedijalni glazbeno - scenski spektakl.

Uz to, HTZ je odobrio i 45 tisuća eura za organizaciju ovogodišnjeg Špancirfesta u sklopu javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023, navode iz TZ grada Varaždina.

Komentari