danas potpisan ugovor

FOTO: Tvrtka HOTO LIGNUM kupnjom zemljišta u Ljubešćici najavila nove investicije i zapošljavanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.09.2017. 19:15

Zadnja izmjena: 07.09.2017. 19:39

Foto: Mateja Rak

Danas su u prostorijama Protupožarnog centra u Ljubešćici ugovor o kupoprodaji 10 000 m2 građevinskog zemljišta potpisali direktor Poduzetničkog centra  Ljubešćica Mihael Španić i direktor tvrtke HOTO LIGNUM d.o.o. Branko Horvatin. Vrijednost prodanog zemljišta iznosi 701 tisuću kuna.

Inače, poduzeće HOTO LIGNUM d.o.o koje posluje od 2010. godine bavi se piljenjem i blanjanjem drva, a na tom zemljištu sada planiraju smjestiti kotlovnicu, osam sušara i skladišnu proizvodu halu za skladištenje i obradu drvene građe. Ukupna investicija procjenjuje se na 7 milijuna kuna te će se povećati i broj zaposlenih. Početak i završetak gradnje očekuje se tijekom 2018. godine.

Svečanosti nazočio Ministar Tolušić

Potpisivanju ugovora nazočio je i Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je rekao kako ovaj ugovor donosi nova radna mjesta i nove proizvodne kapacitete.

- To je nešto što će unaprijediti cijelu Općinu i jako mi je drago da imate samo nešto više od 2 posto nezaposlenih i to je rezultat vrijedan divljenja u cijeloj Hrvatskoj.- rekao je ministar Tolušić

Načelnik Općine Nenad Horvatić rekao je kako je ovo već treća investicija otkako se prije pet godina krenulo u realizaciju poduzetničke zone te je istaknuo kako mogu biti zadovoljni stanjem poduzetnika i obrtnika na području cijele Općine.

Potpisivanju ugovora nazočili su još između ostalih predsjednik Udruženja drvo- prerađivačke industrije HGK Daniel Smiljanić, saborski zastupnik Anđelko Stričak i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

 

 

Komentari