Ministar Horvat pun hvale

Tvrtka u Slobodnoj zoni Varaždin s proširenjem tehnoloških kapaciteta zaposlit će još radnika

Objavljeno: 19.02.2016. 13:58

Zadnja izmjena: 20.02.2016. 00:19

Foto: Ivan Tomašković

Tvrtka Machiper oprema koja ima svoje pogone na području Slobodne zone Varaždin, proširila je svoje tehnološke kapacitete, a tom prilikom stigao je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuvši tvrtku Machiper oprema kao svijetli primjer koji će predstaviti poduzetnicima diljem Hrvatske.

Tvrtka je proširila svoje tehnološke kapacitete zahvaljujući prijavi i odobrenju projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda za regionalni razvoj. Riječ je o nabavci nove opreme u vrijednosti od 11.795.350 kuna.

Iz Fonda za regionalni razvoj pristiglo je tako od 7,055 milijuna. Tim sredstvima nabavljena je laserska rezačica, liniju za plastifikaciju te „savijačica“.

Na službeno okončanje projekta stigao je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

-Bez puno lažne skromnosti pohvalio bih administraciju ove tvrtke jer su u vrlo kratkom roku za tu aplikaciju bili potpuno spremni. Fantastično brzo, korektno i točno su odreagirali. Nešto više od sedam milijuna kuna sigurno je došlo u dobre ruke – rekao je ministar Horvat i istaknuo da će ovako uspješan primjer svakako predstaviti poduzetnicima širom Hrvatske.

Usta punih hvale bio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

-Ovo je još jedan uspješan projekt na području općine Trnovec Bartolovečki i Varaždinske županije. Također, ovo je doprinos i daljnjem smanjenju nezaposlenosti koja je na razini županije ispod 10 posto - rekao je župan Štromar te rekao kako je ovo dokaz da poduzetnici marljivo rade na sjeveru Hrvatske, a također i javni službenici.

Tvrtka Machiper Oprema osnovana je 2008. godine i mješovito je talijansko-hrvatsko trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću. Zapošljava 52 radnika, a jedan od službeno zavedenih dobavljača Diebolda. Riječ je o američkom giganta koji se preko 150 godina bavi izradom sefova, bankomata i druge opreme za automatsko izdavanje novčanica.

-Sigurno je velika stvar što radimo za tako veliko američku tvrtku. Zadali smo si ambiciozne ciljeve, a u budućnosti ćemo biti još ambiciozniji - zaključio je direktor tvrke, Goran Grgić.

Tako će tvrtka zaposliti novih desetak radnika.

Kako je bilo na obilasku novih tehnoloških kapaciteta pogledajte u fotogaleriji.

Komentari