Tvrtka Zagorje-Tehnobeton završila izgradnju trgovačkog centra Bauhaus u Zadru

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.08.2013. 12:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U četvrtak, 29. kolovoza, svečano je otvoren novi trgovački centra Bauhaus  u Zadru, čiji izvođač radova je bio varaždinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton d.d.

 - Izgradnja novootvorenog TC Bauhaus Zadar koji se prostire na 16 000 m2 sa zemljištem i robom ukupne je vrijednosti 20 mil. eura u kojem je zaposleno 100-tinjak ljudi od ukupno 550 koliko ih zapošljava Bauhaus Hrvatska. U planu nam je otvorenje još dva nova Bauhaus centra u Hrvatskoj, a s izvođačem radova Zagorje - Tehnobeton jako smo zadovoljni, svi radovi su izvršeni kvalitetno i u roku te je naravno moguća daljnja suradnja na budućim projektima - istaknula je direktorica Bauhausa za Hrvatsku Đurđa Hađur.

- Izuzetno smo zadovoljni s ovim dovršenim projektom, suradnjom na svim razinama počevši od projektanata, nadzora i samog investitora, a konačni rezultat je završetak ovog projekta i prije ugovorenog roka. Ovo je naš drugi uspješno odrađeni projekt Bauhausa jer smo prvi radili u Zagrebu na Žitnjaku, te se i dalje nadamo uspješnoj suradnji s investitorom. Trenutno radimo na projektu POS Klara u Zagrebu gdje su radovi u tijeku, te nekoliko novih. Naš prioritet u daljnjem razvoju je i daljnji izlazak na strana tržišta EU Mađarske, Slovenije, Austrije i Srbije - rekao je član Uprave Zagorje- Tehnobeton d.d. Stjepan Gluhaković

- Objekt je izgrađen na specifičnoj lokaciji na mjestu starog kamenoloma u roku od 6 mjeseci gdje smo upotrebljavali specifične tehnologije prilikom izvođenja temeljenja objekta. Izvedeni su armirano betonski piloti prosječne dubine 15 metara s injektiranjem u stijenu od 3 metara, a nakon toga je izvedena temeljna AB konstrukcija od monolitnih traka od 3 kilometra na koju je oslonjena AB montažna konstrukcija. Objekt se sastoji od glavne prodajne hale veličine 8.000 m2, vrtne oaze od 3 500 m2 te Drive In prodajnog prostora od 3 000 m2  koje je specifičan po tome što se ulazi s vozilom koje se na izlasku skenira te nije potrebno izlaziti uopće iz vozila prilikom plaćanja robe - pojasnio je voditelj projekta Ivan Franc.

Komentari