U bivšem "Boru" Požgaj Grupa u travnju pokreće proizvodnju

Objavljeno: 21.02.2015. 10:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Početkom veljače, nakon što je skupština vjerovnika odlučila imovinu Bora dati u zakup, Požgaj Grupa iz Velikog Bukovca preuzela je prostore bivše novomarofske drvne industrije te već početkom travnja namjerava nastaviti proizvodnju.

Kako nam je rečeno od predsjednika Uprave tvrtke Požgaj d.o.o., članice grupacije, Nikole Požgaja, u tijeku su pregovori s vanjskim kupcima, radovi i prvi val investicija da bi se prostor ponovno priveo svrsi.

- Asortiman proizvoda u načelu bi trebao biti isti, ali zatekli smo katastrofalno stanje u kojem nije bilo moguće pokrenuti proizvodnju. Sada ćemo investitrati od 400 do 500 tisuća kuna da bi proizvodnju pokrenuli, a kasnije još između milijun i dva milijuna kuna da bi tvornica mogla efikasno raditi – kaže Požgaj, ističući da će za početak zaposliti oko 50 ljudi.

Pogon posrnule novomarofske tvrtke iznajmili su na šest mjeseci, a ukoliko im cijena bude prihvatljiva, tvornicu namjeravaju i kupiti. Naime, nije riječ o prvoj tvornici koju su na sličan način doveli u red.

- 2012. godine, kaže Požgaj, iznajmili smo proizvodnju u Lici koja je krenula od nule, a danas ima stotinu zaposlenih. U Donjem Miholjcu također smo preuzeli tvornicu tvrtke u stečaju, danas u njoj radi 130 zaposlenih, a isto tako smo krenuli od nule. Dakle, imamo u tome iskustva i kada se nečeg uhvatimo, onda znamo što treba napraviti da bi stvari funkcionirale.

Dugoročno, kako doznajemo od Požgaja, u bivšem Boru ponovno bi moglo raditi oko 80 zaposlenih.

- Za efikasnost ove tvornice ključna je automatizacija, nov i moderan strojni park te optimalan broj ljudi – kaže Nikola Požgaj.

Komentari