U Brnu prezentirani varaždinski problemi s nezaposlenošću

Piše: eVz/hzz.hr

Objavljeno: 15.11.2013. 15:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: hzz.hr

Djelatnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Petra Lazić i Eleonora Ozmec iz Područnog ureda Varaždin, te Melita Levačić i Dijana Kržina iz PU Čakovec, sudjelovale su na dvodnevnom seminaru „Razmjena informacija nacionalnih i regionalnih tržišta rada zemalja uključenih u projekt“.

Seminar je zadnjih dana listopada održan u prostoru Zavoda za zapošljavanje u Brnu u Češkoj, kao jedna od aktivnosti projekta čiji je naziv: ''Efikasan rad Zavoda za zapošljavanje u doba recesije''. Na seminaru su bili prisutni predstavnici Češke, Slovačke, Austrije i Hrvatske.

Petra Lazić, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata, prezentirala stanje na hrvatskom tržištu rada, s posebnim naglaskom na trend povećanja nezaposlenosti nakon 2008. godine u pojedinim županijama.  Istaknula je da  hrvatsko tržište rada karakterizira velik broj mladih nezaposlenih osoba. Taj problem se nastoji ublažiti uz pomoć mjera aktivne politike zapošljavanja, koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Melita Levačić, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata, predstavila je partnerima trendove na tržištu rada Međimurske i Varaždinske županije.

Komentari