U dvorani na Dravi otvoren 3. sajam obnovljivih izvora energije

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 09.11.2011. 12:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U gradskoj sportskoj dvorani na Dravi otvoren je treći sajam obnovljivih izvora energije - Cro Eco Energy Expo 2011., regionalna sajamska priredba specijalizirana za nove tehnologije, opremu i usluge na području obnovljivih izvora energije.

Na ovogodišnjem sajmu, na gotovo tisuću četvornih metara izložbenog prostora, predstavlja se tridesetak izlagača iz zemlje i inozemstva, a organizatori su priredili i zanimljiv program okruglih stolova u čijem će radu sudjelovati naši vodeći stručnjaci s ovog područja.

- Naše je nastojanje da varaždinski sajam obnovljivih izvora energije bude atraktivna sajamska priredba na kojoj će posjetitelji svih generacija i raznih interesa moći uživati u raznovrsnoj ponudi. Tako ćemo na primjer, ponovo organizirati vožnju u elektromobilu te na elektrobiciklima, a zagrebačka tvrtka Dok-ing ove će godine ponuditi i vožnju u posebno atraktivnoj - električnoj kočiji. Za najmlađe ćemo posjetitelje organizirati i posebnu igraonicu s igračkama na temu obnovljivih izvora energije, a posebno valja istaknuti kako je ulaz na sajam besplatan – naglasio je predsjednik organizacijskog odbora mr. sc. Slobodan Mikac.

Govoreći na otvorenju sajma varaždinski je gradonačelnik Goran Habuš posebno naglasio kako su obnovljivi izvori energije prigoda za naše obrtnike i poduzetnike da se uključe u ovu rastuću industriju.

- Obnovljivi izvori energije već su sada velika poslovna šansa, a u skoroj budućnosti oni bi trebali biti snažan katalizator novog gospodarskog razvoja. Stoga veseli da se upravo Varaždin pozicionirao kao središte za obnovljive izvore u našoj zemlji – rekao je gradonačelnik Habuš.

Posebnu pozornost organizatori su posvetili panel događanjima na kojima će sudionici iz različitih područja gospodarstva, elektroinžinjerstva, državnih, financijskih, međunarodnih i drugih institucija razmijeniti ideje, inicijative, ali i tehnologije, kako bi se unaprijedilo i učinilo učinkovitijom korištenje obnovljivih izvora energije.

- Glavni je cilj sajma ukazati na sve realizirane primjere korištenja obnovljivih izvora energije u praksi, na administrativne probleme, ali i popularizirati korištenje obnovljivih izvora – rekla je izvršna direktorica sajma Jasmina Novak, napomenuvši pri tom kako je u Varaždinu osnovan i Centar kompetencije obnovljivih izvora energije, koji će raditi na projektima razvoja i inovacija na ovom području.

Sajam obnovljivih izvora energije u srijedu i četvrtak bit će otvoren od 10 do 19 sati, a u petak od 10 do 16 sati.

Komentari