prodaja zemljišta

U Gospodarsku zonu Brezje dolazi još jedan investitor, evo o kome je riječ

Nakon što su nedavno tri investitora potpisala ugovore o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje u Varaždinu, još je jedan investitor kupio zemljište na tom području.
Objavljeno: 22.11.2021. 11:27

Zadnja izmjena: 22.11.2021. 11:32

Nakon što su nedavno tri investitora potpisala ugovore o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje u Varaždinu, još je jedan investitor kupio zemljište na tom području.

Naime, kako je najavljeno u dnevnom redu za iduću sjednicu Gradskog vijeća, između ostalog, vijećnici će glasovati o prihvaćanju Prijedloga odluke o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje u Varaždin, kamo dolazi još jedan investitor.

Konkretno, radi se o tvrtki Vodopija d.o.o. iz Jalkovca koja se bavi projektiranjem i izgradnjom fotonaponskih elektrana, mjerenjem kvalitete elektroinstalacija za sunčane elektrane, izradom razvodnih ormara, te nadzorom izvođenja elektroinstalacija. Vrijednost zemljišta koje tvrtka otkupljuje iznosi oko 1,2 milijuna kuna, a ugovor će potpisati uskoro.

Podsjetimo, Grad Varaždin je u kolovozu potpisao ugovore s tri nova investitora u zoni Brezje od koji je jedan iz grane metaloprerađivačke industrije, a tvrtka se bavi i CNC-om. Gradonačelnik je tom prilikom najavio otvaranje oko 35 novih radnih mjesta izgradnjom novih tvrtki u Brezju, a smatra kako je to dobra prilika za zapošljavanje studenata FOI-a, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Zagrebu te Geotehničkog fakulteta.

Vodeći u Hrvatskoj

Kako navode na svojim službenim stranicama, tvrtka se projektiranjem i izgradnjom fotonaponskih elektrana bavi već treću generaciju zaredom te surađuje s domaćim i stranim investitorima. Ossnovana je 1992. godine i u privatnom je vlasništvu. U početku su radili na području klasičnih elektroinstalacija, kako u industriji, tako i u privatnom sektoru, a razvojem se preusmjerila na trenutne djelatnosti. U Hrvatskoj su vodeće poduzeće na području izgradnje obnovljivih izvora energije, projektiranju i instalacijama sunčanih elektrana te zapošljavaju 30-ak stručnjaka. 

Komentari