još jedan investitor

U Gospodarsku zonu Brezje dolazi i švicarsko-američki div, pogledajte o kome se radi

Pisali smo o poduzeću Vodopija iz Jalkovca koje je otkupilo jedno od zemljišta u Brezju, a po hitnom je postupku u dnevni red uvršten i prijedlog o prodaji zemljišta još jednom poduzeću.
Objavljeno: 26.11.2021. 15:53

Zadnja izmjena: 26.11.2021. 15:53

Foto: Variosystems Switzerland

Grad Varaždin je početkom mjeseca raspisao novi natječaj za prodaju nekretnina u Gospodarskoj zoni Brezje, a na današnjoj će se sjednici Gradskog vijeća predložiti dva nova investitora na tom području.

Naime, u dnevnom su redu današnje sjednice Gradskog vijeća uvrštena dva prijedloga odluke o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje - nedavno smo pisali o poduzeću Vodopija d.o.o. iz Jalkovca koja je otkupila jedno od zemljišta, a po hitnom je postupku u dnevni red uvršten i prijedlog o prodaji zemljišta poduzeću Variosystems d.o.o. iz Ludbrega po cijeni od oko 3,7 milijuna kuna.

Konkretno, kako navode, radi se o specijaliziranoj kompaniji Variosystems AG, švicarsko-američkog elektroničkog diva, koji je svoju proizvodnju 2019. godine proširio i u Ludbreg unajmivši 800-tinjak kvadrata hale u Koprivničkoj ulici. Inače, Variosystems djeluje diljem svijeta, a imaju oko 1.600 zaposlenih te su lani ostvarili promet veći od 150 milijuna eura. Pogone imaju u Švicarskoj, Americi, Šri Lanci i Kini. Njihovi uređaji namijenjeni su prije svega za raznu industriju, medicinu, avijaciju, ali i autoindustriju.

Podsjetimo, Grad Varaždin je u kolovozu ove godine potpisao ugovore s tri investitora u zoni Brezje od koji je jedan iz grane metaloprerađivačke industrije, a tvrtka se bavi i CNC-om.

Komentari