U Iraku posla za 3 tisuće građevinaca iz Hrvatske

Piše: eVz/Posao.hr

Objavljeno: 25.12.2011. 11:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ilustracija

Dubrovačka tvrtka Trames, koja će u iračkom gradu Samari graditi veliko naselje, u veljači će početi pripremati potrebnu infrastrukturu. Kada se dogodine radovi zahuktaju, kako procjenjuju, ondje će im trebati do tri tisuće hrvatskih radnika različitih građevinskih struka.

Iako se daleki Irak prosječnom hrvatskom stanovniku čini sigurnosno nepouzdan, direktor tvrtke Trames Marko Balija tvrdi suprotno.

Nakon nekoliko posjeta Irak je na Baliju ostavio dojam prilično sigurnog područja unatoč činjenici da se na svakom koraku vide duge cijevi, piše Posao.hr

- Riječ je o izgradnji cijelog naselja za oko 30 tisuća ljudi u gradu Samari, oko 150 kilometara udaljenom od Bagdada, čija je realizacija planirana za tri godine, dakle 2015. godine. Upravo potpisan ugovor s vrlo poznatim i cijenjenim iračkim poduzetnikom koji iza sebe već ima nekoliko sličnih realiziranih projekata, vrijedan je 200 milijuna dolara, što je najveći hrvatski projekt u Iraku nakon raspada Jugoslavije – istaknuo je Balija.

„Durrat Samar", što u prijevodu znači "Biser Samare", imat će sve sadržaje jednog maloga grada poput bolnice, kuća, škole, stambenih zgrada i ostalih infrastrukturnih objekata.

Kada se radovi u Samari dogodine zahuktaju, ondje će biti i do tri tisuće hrvatskih radnika različitih građevinskih struka, a imat će i korektne plaće.

Komentari