U kožarsko-prerađivačkoj industriji nužno je udruživanje u klastere

Objavljeno: 03.11.2013. 15:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

U Zagrebu je, u organizaciji Hrvatskog društva kožara i obućara i pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poduzetništva i obrta, 29. listopada održan prvi regionalni skup "Stanje i perspektive kožarsko-prerađivačke industrije", piše Suvremena.hr.

Na skupu, koji je okupio predstavnike iz Hrvatske, Albanije, BiH, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, istaknuto je kako je za daljnji razvitak kožarsko-prerađivačke industrije nužan njen prelazak s doradnih i uslužnih poslova na cjelovite poslove i vlastite kolekcije s prepoznatljivim markama, daljnja ulaganja u modernizaciju te udruživanje i povezivanje u klastere.

Predsjednik Hrvatskog društva kožara i obućara Božidar Ledinko istaknuo je kako je cilj skupa sagledati ukupno stanje u ovoj industriji te njezine perspektive u regiji i šire. Potreban je razvoj novih proizvoda, transfer tehnologije, a posebno mjesto imaju klasteri, kazao je između ostalog Ledinko istaknuvši potrebu redefiniranja strategije razvoja ove industrije u novim tržišnim uvjetima.

Osim predstavnika HGK i ministarstava, o stanju u kožarsko-prerađivačkoj industriji govorili su i predstavnici kožarsko-prerađivačke industrije, a slijedio je panel pod nazivom "Aktualni trenutak kožarsko-prerađivačke industrije", na kojem je, između ostalih, sudjelovala i Nada Zver, direktorica tvornice obuće Ivančica, Ivanec.

Komentari