PODACI HZZ-A

Ovo je TOP 10 najtaženijih zanimanja u kolovozu u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 12.09.2022. 11:56

Zadnja izmjena: 12.09.2022. 12:47

Foto: Ilustracija

U odnosu na srpanj, u kolovozu je prijavljeno 5,6 posto više radnih mjesta, dok je u odnosu na kolovoz 2021. godine proteklog mjeseca zaposleno 10,3 posto manje radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, u kolovozu je prijavljeno ukupno 846 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru Prerađivačke industrije (29,7 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u obrazovanju tražile najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u kolovozu 2022. godine:

  1. Njegovatelj djece (m/ž)
  2. Medicinska sestra (m/ž)
  3. Radnik za proizvodnoj liniji (m/ž)
  4. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  5. Njegovatelj osoba s teškoćama u razvoju (m/ž)
  6. Čistač (m/ž)
  7. Učitelj djece s teškoćama u razvoju (m/ž)
  8. Rukovatelj brojčano upravljanim strojem za obradu kovina (m/ž)
  9. Telefonist (m/ž)
  10. Bravar (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije u kolovozu je bilo najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta pa je tako i u tom sektoru najviše novozaposlenih osoba tijekom proteklog mjeseca. Nakon nje slijede djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, dok su na trećem mjestu djelatnosti trgovine na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala.

Komentari