PODACI HZZ-A

U našoj županiji najtraženiji radnici na proizvodnoj liniji, ovo je TOP 10 zanimanja

Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u građevinarstvu drugi po redu sektor koji traži najviše radnika...
Objavljeno: 12.05.2022. 14:52

Zadnja izmjena: 12.05.2022. 16:38

U odnosu na ožujak, u travnju je prijavljeno 11,9 posto manje radnih mjesta, dok je u odnosu na travanj 2021. godine proteklog mjeseca zaposleno 2,0 posto više radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, u ožujku je prijavljeno ukupno 899 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru Prerađivačke industrije (34 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u građevinarstvu drugi po redu sektor koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti iz sektora trgovine na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala.

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u travnju 2022. godine:

  1. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  2. Prodavač (m/ž)
  3. Elektroinstalater (m/ž)
  4. Čistač (m/ž)
  5. Medicinska sestra (m/ž)
  6. Telefonist za međunarodni promet (m/ž)
  7. Električar održavanja (m/ž)
  8. Bravar (m/ž)
  9. Konobar (m/ž)
  10. Šivač (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije je bilo najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta pa je tako i u tom sektoru najviše novozaposlenih osoba tijekom proteklog mjeseca. Nakon nje slijede djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, dok su na trećem mjestu djelatnosti građevinarstva.

Komentari