PODACI HZZ-A

U našoj županiji najtraženiji radnici na proizvodnoj liniji, ovo je TOP 10 zanimanja

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, u lipnju je prijavljeno ukupno 679 slobodnih radnih mjesta...
Objavljeno: 09.07.2022. 10:13

Zadnja izmjena: 09.07.2022. 10:50

U odnosu na svibanj, u lipnju je prijavljeno 5,7 posto manje radnih mjesta, dok je u odnosu na lipanj 2021. godine proteklog mjeseca zaposleno 8,4 posto manje radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, u lipnju je prijavljeno ukupno 679 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru Prerađivačke industrije (35,3 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u trgovine na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala drugi po redu sektor koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti iz sektora obrazovanja.

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u lipnju 2022. godine:

  1. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  2. Prodavač (m/ž)
  3. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  4. Čuvar (m/ž)
  5. Vozač teretnog vozila (m/ž)
  6. Konobar (m/ž)
  7. Šivač (m/ž)
  8. Stolar (m/ž)
  9. Bravar (m/ž)
  10. Tapetar (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije u lipnju je bilo najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta pa je tako i u tom sektoru najviše novozaposlenih osoba tijekom proteklog mjeseca. Nakon nje slijede djelatnosti trgovine na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala, dok su na trećem mjestu djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Komentari