U Novom Marofu predstavljen osebujni poslovni vodič “Obrtničke ruke“

galerija-images/Obrtnicke ruke

Objavljeno: 28.01.2015. 16:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

U organizaciji Udruženja obrtnika Novi Marof u srijedu je održana promocija poslovnog vodiča “Obrtničke ruke“, autora Kristijana Skočibušića, knjige koja prezentira bogatu ponudu obrtništva u Marofu i okolnim mjestima...

Obrtničke ruke su poslovni vodič kroz obrtništvo našeg Udruženja i slika su njihove dugogodišnje opstojnosti na ovim prostorima, naglasio je u svojem obraćanju okupljenima Mario Milak, predsjednik Udruženja obrtnika Novi Marof.

- Poslovni vodič nastao je uoči obilježavanja 50. godišnjice udruženja obrtnika Novi Marof. Nažalost, vremena nisu najbolja za obrtnike, ali oni postoje od davnina i stvarno su neuništivi dio gospodarstva. Oni su prilagodljivi, snalažljivi i fleksibilni, baš kao i njihovi zaposlenici. Stoga zasigurno zavrjeđuju ovakav poslovni vodič koji će budućim naraštajima svjedočiti o jednom vremenu u kojem obrtnici moraju iskazati svoju žilavost u borbi za opstanak – naglasio je Milak.

U ovom vodiču svi zainteresirani mogu između ostalog pronaći pregled gradova i općina u kojima djeluju obrtnici, članovi UHO Novi Marof. Odnosno u njemu su obuhvaćeni gradovi Novi Marof i Varaždinske Toplice, te općina Breznica, Breznički Hum, Ljubešćica i Visoko.

Kako doznajemo od Kristijana Skočibušića, varaždinskog novinara i publicista, za pripremu i pisanje ove sveobuhvatne knjige o obrtnicima i obrtništvu novomarofskog kraja, potrošio je godinu dana.

- Unatoč tome što mnogi kažu da u kriznim vremenima knjiga , promocija i prezentacija trebaju biti po strani, na margini društvenog, pa i poslovnog interesa, osobno ne dijelim takovo mišljenje. Naprotiv. Broji su primjeri da su upravo u kriznim vremenima stvorena velika djela, pokrenuti i realizirani veliki poslovi. Vjerujem da nas iz gospodarske i socijalne krize može izvući samo posao i rad, a posao o kojemu se ne govori, ne piše, čije se vrijednosti ne prepoznaju i ne prezentiraju stručnoj javnosti uvijek je na margini i bez utjecaja na gospodarske i društvene tokove. Nažalost, takvu sudbinu u vremenu tranzicije doživjela je većina obrtnika – upozorava Skočibušić i dodaje kako je sretan što je u ideji da treba nešto napraviti, pokrenuti se i ne čekati gotova rješenja, pronašao suradnike.

- Našao sam ih u predsjedniku Udruženja obrtnika Novi Marof gospodinu Mariju Milaku, čelnim ljudima hrvatske i županijske obrtničke komore, varaždinskom županu Predragu Štromaru i njegom zamjeniku Alanu Košiću, načelnicima i gradonačelnicama općina i gradova u kojima djeluju Udruženja. Svima njima, te sponzorima podupirateljima koji su i, unatoč krizi, dugujem zahvalnost što su odvojili dio svog prihoda i pomogli realizaciju ove ideje. Rezultat svega toga je knjižica poslovni vodič Obrtničke ruke – kazao je autor o izdanju u kojem se prvi put na cjelovit način javnosti predstavljaju obrtnici članovi Udruženja obrtnika Novi Marof.

No, koncepcijski i sadržajno vodič je postavljen puno šire tako da se u njemu mogu pronaći i drugi zanimljivi i korisni podaci o obrtništvo cijele Varaždinske županije...

Osim spomenutih, u predstavljanju ovog osebujnog vodiča sudjelovali su Matija Duić (HOK), Čedomil Cesarec (HGK) te Ivan Biškup iz Ureda za gospodarstvo Varaždinske županije.
{gallery}Obrtnicke ruke{/gallery}







Komentari