U Općini Vinica od 15. kolovoza počinje uređenje poljskih puteva

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.08.2013. 07:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Općina Vinica obavještava sve vlasnike i posjednike poljoprivrednog zemljišta da nakon 15. kolovoza počinju  vrlo zahtjevne aktivnosti planiranja i uređenja poljskih puteva.

Kako bi  kvaliteta radova bila što bolja, mole se vlasnici i posjednici  da ispred, odnosno pokraj, svojih parcela pokose korov te urede sve travnate i ostale  površine.

Također, se umoljavaju da odstrane grmlje i samorastuće drveće kako bi se spomenuti planirani zahvat lakše i kvalitetnije mogao provesti. U općini podsjećaju  na odredbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu prema kojima su vlasnici parcela dužni održavati zaštitni pojas uz puteve, izbjegavati preoravanje i oštećenje puteva, a radove prilagoditi okretanjem mehanizacije na zaštitnom pojasu.

Obilaskom je utvrđeno da su neki vlasnici parcela prilikom sjetve izašli na zaštitni pojas pa se  upozoravaju da su dužni odstraniti ili uništiti  kulture zasijane u zaštitnom pojasu. Kako je uspješna akcija uređenja poljskih puteva u zajedničkom interesu svih stanovnika, u provedbi spomenutih radova očekuje se od svih veliko razumijevanje, a protiv onih koji će se oglušiti poduzet će se odgovarajuće sankcije, propisane zakonom.

Komentari