posljednje pripreme

U ponedjeljak se otvaraju šoping centri

Westagte u ponedjeljak otvara sve trgovine, a zatvorene ostaju kuglana i dječja igraonica. Čupić smatra da bi uvođenje pauza od sat vremena između dvije smjene samo izazvalo dodatne probleme, te je još jednom ponovio kako zabranu rada nedjeljom smatra pogrešnom odlukom...

index.hr

Objavljeno: 08.05.2020. 09:28

Zadnja izmjena: 08.05.2020. 09:46

Nakon gotovo dva mjeseca, u ponedjeljak se otvaraju gotovo svi šoping centri u Hrvatskoj, međutim uprave centara, kako doznaje index.hr, još nisu dobile smjernice i upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U ponedjeljak se tako otvara, primjerice i Westgate, kojim upravlja Varaždinac Denis Čupić. U razgovoru za index.hr, Čupić je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da nije bilo većih odumiranja najmoprimaca, premda je stava kako će se s tim problemom vjerojatno morati suočiti na jesen. Westagte u ponedjeljak otvara sve trgovine, a zatvorene ostaju kuglana i dječja igraonica. Čupić smatra da bi uvođenje pauza od sat vremena između dvije smjene samo izazvalo dodatne probleme, te je još jednom ponovio kako zabranu rada nedjeljom smatra pogrešnom odlukom. Time će se, kako kaže, samo stvoriti kaos u subotu, a ako treba jedan dan biti neradni, onda neka to radije bude ponedjeljak kada je ionako slabiji promet. Nedjeljom se u trgovinama ostvaruje 25 posto prihoda, zbog čega je i Austrija privremeno odlučila otvoriti trgovine nedjeljom kako bi ojačala sektor trgovine.

Komentari