U ponedjeljak u Areni panel rasprava "Obrtnici – kako dalje i bolje"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.10.2013. 07:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček/Ilustracija

"Obrtnici – kako dalje i bolje" naziv je panel rasprave o prijedlogu Zakona o obrtnu koja će biti održana u ponedjeljak, 28. listopada, u 11 sati u konferencijskoj dvorani Gradske sportske dvorane Varaždin – Arena na Dravi.

Prijedlog Zakona o obrtu, koji ulazi u završnu raspravu u Hrvatskom saboru, izazvao je mnoge rasprave o ključnim pitanjima obrtništva poput statusa obrtničke komore, licenciranja, obrazovanja obrtnika te općenito položaja obrtnika.

Kako bi se došlo do što kvalitetnijih stavova o poboljšanju prijedlogu zakona,  raspravu je inicirala  saborska zastupnica Natalija Martinčević kao članica saborskog Odbora za gospodarstvo, pozvavši u Varaždin najkompetentnije sugovornike o toj temi.

Uz nju, o stanju u obrtništvu, svemu što je učinjeno na poboljšanju uvjeta poslovanja obrtnika i o tome kako poboljšati prijedlog Zakona o obrtu govorit će predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, prof.dr. Drago Jakovčević s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, mr.sc. Mirela Lekić, šefica Odjela za obrazovanje Hrvatske obrtničke komore. U raspravu će biti uključeni i  predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Vladimir Habek, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Boris Kos,  te predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta.  Panel diskusija, očekuje se, iznjedrit će i konkretne prijedloge predlagaču Zakona o obrtu koji je u stručnoj javnosti i među obrtnicima izazvao mnogo polemike.

 Svoj su dolazak na panel raspravu potvrdili predsjednici saborskih Odbora za financije i državni proračun te gospodarstvo Srđan Gjurković i Igor Rađenović, član saborskog Odbora za gospodarstvo Domagoj Ivan Milošević, obrtnici iz Varaždina i Varaždinske županije, a pozivi su upućeni svim saborskim zastupnicima iz treće izborne jedinice, načelnicima i gradonačelnicima iz Varaždinske županije.

Skup će pozdraviti varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Organizatori panela su Grad Varaždin, Varaždinska županija,Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin i Obrtnička komora Varaždinske županije.

Komentari