U subotu radionica "Poduzetnička piramida - Kako pokrenuti ili voditi vlastiti posao"

Objavljeno: 14.10.2013. 15:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Udruga Njezina druga šansa 19. listopada organizira besplatnu radionicu "Poduzetnička piramida - Kako pokrenuti ili voditi vlastiti posao".

Radionica će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Varaždin s početkom u 8:30 sati.

Ova radionica je program za one koji bi voljeli postati poduzetnici i male poduzetnike, a pomaže uspostavljanju zdravih temelja biznisa, reorganizaciji i unaprjeđenju poslovanja te stvaranju profita.

Zbog ograničenog broja sudionika sudjelovanje je potrebno potvrditi na mail: [email protected].

Radionicu podupiru Grad Varaždin, POU Varaždin i HZZ– Područnim uredom Varaždin, a danas je ova radionica bila tema konferencije za novinare koja se održala u varaždinskoj gradskoj vijećnici.

- Moći će se dobiti informacije što je potrebno da bi se vlastiti posao pokrenuo, koje su prepreke i slično. U ovoj radionici i svima koje dalje planiramo je najvažnija međusobna suradnja sudionika. Potaknut ćemo ljude da se međusobno povezuju jer bi takva veza mogla u budućnosti dovesti do samozapošljavanja. Obećajemo da je ovo tek prva od mnogo radionica - rekla je Nataša Mihinjač, dopredsjednica udruge Njezina druga šansa.

Projekta "Njezina druga šansa" počeo je još 2010. godine, a cilj mu je povećati zaposlenost žena u Varaždinskoj županiju kroz edukaciju. Posebno onih starijih od 40 godina koje se teže zapošljavaju. Iako, kako je istaknula Nataša Mihinjač trenutno i mlađe, obrazovane žene teško nalaze posao.

Kako je rekla predstojnice HZZ PU Varaždin Jasenke Hutinski oko 40 posto žena od njih 63 koje su prije nekoliko godina završile radionice iz ovog programa zaposlene su, a dvije žene su pokrenule vlastiti posao. Europska unija odobrila je za realizaciju tog projekta 118 tisuća eura iz pretpristupnog fonda IPA.

- Velikim dijelom ovaj projekt djeluje na entuzijazmu uključenih. Grad Varaždin je u projektu od početka i odradili smo veliki niz aktivnosti koji je pomogao nezaposlenima, a posebno ženama starijim od 40 koje teško nalaze posao. Drago mi je da projekt ide dalje i da se širi. Također, kako i drugdje i u politici žene nisu u najvažnijim granama vlasti, tamo gdje se odlučuje. Kako bi žene bile u politici i na mjestima gdje se odlučuje one moraju biti ekonomski neovisne - istaknula je varaždinska dogradonačelnica Natalija Martinčević.

Komentari