podaci hzz-a

U Varaždinskoj županiji najtraženiji telefonisti - ovo je trenutno TOP 10 zanimanja

Objavljeno: 17.03.2022. 08:50

Zadnja izmjena: 17.03.2022. 08:50

Foto: Ilustracija

U odnosu na siječanj, u veljači je prijavljeno 6,6  posto više radnih mjesta, dok je u odnosu na veljaču 2021. godine proteklog mjeseca zaposleno 22,3 posto više radnika. 

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, u veljači je prijavljeno ukupno 905 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru Prerađivačke industrije (25,4 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti drugi po redu sektor koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti iz sektora zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u veljači 2022. godine:

  1. Telefonist (m/ž)
  2. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  3. Prodavač (m/ž)
  4. Prodavač telefonom (m/ž)
  5. Medicinska sestra (m/ž)
  6. Doktor medicine (m/ž)
  7. Vozač teretnog vozila (m/ž)
  8. Odgojitelj predškolske dobi (m/ž)
  9. Konobar (m/ž)
  10. Radnik na montaži (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije je bilo najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta pa je tako i u tom sektoru najviše novozaposlenih osoba tijekom proteklog mjeseca. Nakon nje slijedi trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala, dok su na trećem mjestu djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

Komentari