U Varaždinu osnovana podružnica Hrvatske udruge poslodavaca

U utorak, 20. svibnja, u Varaždinu, u Hrvatskom narodnom kazalištu, osnovana je podružnica Hrvatske udruge poslodavaca te otvoren regionalni ured.

Objavljeno: 26.05.2014. 13:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

 

Otvaranjem ovog regionalnog ureda poslodavcima s područja četiriju županija sjeverozapadne Hrvatske; Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije, želi se osigurati snažnija i kvalitetnija podrška u radu i promicanju njihovih interesa.

Direktorica varaždinskog ureda Jasminka Porobija rekla je da je ovo četvrta takva podružnica koja se osniva u našoj zemlji.

- Nakon Osijeka, Splita i Rijeke odlučeno je da se podružnica osnuje i u Varaždinu. Ovo je podružnica za četiri županije. Želi se postići da poduzetnici i svi socijalni partneri imaju brži doticaj do nekakvih podataka vezanih uz probleme koji se pojavljuju u poslovanju. Želimo pomoći da se ubrzaju procesi i gospodarstvo cijelog kraja bilo još naprednije. Danas je održana prva skupština i odaziv je bio vrlo dobar. Suradnja s lokalnom vlasti je neophodna. Kroz Gospodarsko-socijalna vijeća na nivou županija potaknuti poduzetnike da se uključe. HUP već funkcionira na nivou Hrvatske pa imamo već oko 160 članova, a na nama je da ih učlanimo što više - rekla je Jasminka Porobija.

Ona je objasnila da se glavni problemi poslodavaca odnose na zakonsku regulativu, a pregovori se vode s Vladom i sindikatima po granama.

Varaždinsku podružnicu došao je danas podržati i Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

- Svaka regija ima neke specifične probleme pa tako i sjeverozapadna Hrvatska. Ovaj dio je najrazvijeniji pa smo možda i zato kasnije došli te vrlo uspješno surađuju. Ipak, htjeli smo doći malo bliže da čujemo koji su konkretni problemi poslodavaca vezani za ovu regiju, ali i obzirom na njihovo iskustvo i uspješnost da čujemo njihove preporuke - kazao je Majetić.

Komentari