NAJNOVIJI PODACI HZZ-A

U županiji najviše traženi prodavači - ovo je trenutno TOP 10 zanimanja

28,4 posto.  Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, prijavljeno je ukupno 661 slobodno radno mjesto, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru Prerađivačke industrije (23,8 posto)...
Objavljeno: 15.12.2021. 08:45

Zadnja izmjena: 15.12.2021. 10:50

Foto: Ilustracija

U odnosu na listopad, u studenom je prijavljeno 6 posto više radnih mjesta, dok je u odnosu na studeni 2020. godine proteklog mjeseca zaposleno 28,4 posto. 

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, prijavljeno je ukupno 661 slobodno radno mjesto, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru Prerađivačke industrije (23,8 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa je tako obrazovanje drugi po redu sektor koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti iz sektora trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala.

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u studenom 2021. godine:

  1. Prodavač (m/ž)
  2. Skladišni radnik (m/ž)
  3. Čuvar (m/ž)
  4. Konobar (m/ž)
  5. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  6. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  7. Njegovatelj bolesnika u kući (m/ž)
  8. Tekstilni radnik (m/ž)
  9. Kožarski radnik (m/ž)
  10. Kuhar (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije je bilo najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta pa je tako i u tom sektoru najviše novozaposlenih osoba tijekom proteklog mjeseca. Nakon nje slijedi trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala, dok su na trećem mjestu djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

Komentari