U Županijskoj komori info dan o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova

Objavljeno: 28.05.2015. 09:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Ministarstvo gospodarstva održava županijske info dane kojima je cilj predstaviti zainteresiranim poslovnim subjektima mogućnosti korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije i regionalnih potpora, a info dan u Županijskoj komori u Varaždinu održat će se 1. lipnja.

Sukladno budućoj provedbi korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije vezanih na natječaje koje će po tom pitanju provoditi Ministarstvo gospodarstva, slobodni smo Vas pozvati na županijske info dane kojima je cilj predstaviti zainteresiranim poslovnim subjektima mogućnosti korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije i regionalnih potpora u okviru Operativnog plana provedbe Industrijske strategije RH 2014.-2020.

Ministarstvo gospodarstva je u okviru Financijske perspektive Europske unije  2014.-2020. odgovorno za 330 milijuna eura alokacije koju će, sukladno prioritetima utvrđenim Strategijom pametne specijalizacije, usmjeriti isključivo prema poslovnom sektoru sa glavnim ciljem jačanja konkurentnosti gospodarstva kroz ulaganja u istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije.

Također, započeto je s provedbom Industrijske strategije RH 2014.-2020. i u tom cilju alocirana su sredstva iz proračuna za industriju za 2015. godinu. Sukladno tome, u zajedničkoj organizaciji sa Hrvatskom gospodarskom komorom, cilj nam je čim više upoznati poslovni sektor sa mogućnostima i programskim okvirima korištenja proračunskih sredstava i ESI fondova.

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 01. lipnja u 11 sati u prostorijama HGK Županijske komore Varaždin P. Preradovića 17 (III kat). Na predstavljanju sudjelovat će Ivana Šuman i Tomislav Pokaz - Predstavljanje Operativnog plana provedbe Industrijske strategije RH 2014.-2020, Emina Štefičić – Predstavljanje prijedloga Strategije pametne specijalizacije RH 2014.-2020. te Bruno Grubešić – Predstavljanje mogućnosti financiranja iz ESI fondova za Istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije.

Komentari