Na kavu s Jura-om

U Županijskoj palači održana završna konferencija projekta 'Suradnja za razvoj'

Objavljeno: 13.12.2023. 11:57

Zadnja izmjena: 13.12.2023. 12:14

Foto: Una Gregurina

U Županijskoj palači zaključena je provedba projekta "Suradnja za razvoj" u trajanju od 60 mjeseci.

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače danas je održana završna konferencija projekta "Suradnja za razvoj" koji se provodi od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca ove godine. Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije - JURA u okviru projekta pružala je besplatnu savjetodavnu pomoć javnopravnim tijelima i javnim ustanovama s područja Varaždinske županije u jačanju njihovih kapaciteta za pripremu i provedbu projekata. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3,15 milijuna eura, a 85 posto financirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

- Ukupno smo do sada pripremili 104 projekta u pripremi, 63 u provedbi, iznijeli smo 16 strateških dokumenata i održano je 14 informativno-razvojnih edukativnih radionica - rekao je ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Mladen Jakopović.

'Provodimo niz investicija'

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak pritom je pobrojao projekte koje Županija provodi uz pomoć europskih sredstava.

- Na području Varaždinske županije otvorili smo centar kompetentnosti i inovativnih zdravstvenih tehnologija u sklopu Medicinske škole, gradilište novog projekta kojeg nazivamo centralno-operacijski blok. Početkom godine je otvoren objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija. Uoči dana županije Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama - dodao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. 

Komentari