odgovor

Cestovni prijevoznici: 'Čačić uz pomoć cestarina podlo želi oživjeti zamrlu političku karijeru'

U svom priopćenju poručuju kako su kroz dva mjeseca hrvatski cestovni prijevoznici napredovali od 'kamionskog lobija' do 'kamionskih prijevoznika o kojima Vlada i HAC ne moraju voditi računa, već isti moraju voditi računa o interesima građana naše zemlje'...
Objavljeno: 07.11.2023. 09:03

Zadnja izmjena: 07.11.2023. 09:07

Predsjednik Reformista Radimir Čačić jučer je putem društvenih mreža prozvao HAC i Vladu da usklade model naplate cestarina s europskim cijenama jer bi tako građani plaćali 60 posto manje, ali prijevoznici dva i pol puta više. Na to je stigao odgovor iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika. 

U svom priopćenju poručuju kako su kroz dva mjeseca hrvatski cestovni prijevoznici napredovali od 'kamionskog lobija' do 'kamionskih prijevoznika o kojima Vlada i HAC ne moraju voditi računa, već isti moraju voditi računa o interesima građana naše zemlje'.

- Ovime je jasno dano do znanja da g. Čačić gospodarstvenike ove zemlje koji se bave cestovnim teretnim prijevozom svrstava u neku posebnu kategoriju, jer ih evidentno ne smatra građanima Republike Hrvatske. Ti isti prijevoznici pune državni proračun s više osnova, omogućavaju neprekinuti lanac dostave (pa čak i u neljudskim uvjetima kojima smo svjedočili tijekom početka pandemijske krize 2020. godine), omogućuju vanjskotrgovinsku robnu razmjenu, a istovremeno posluju s daleko višim troškovima nego li prijevoznici iz zemalja našeg okruženja - stoji u njihovom priopćenju. 

'Pokušava stvoriti novu hordu sljedbenika'

Dodali su kako je cestarina jedna od stavki koje utječu na konačnu cijenu prijevoza koju plaćaju korisnici. 

- Ukoliko g. Čačić pokušava pronaći nišu u kojoj bi mogao skupljati političke bodove i aktivirati svoju odavno zamrlu političku karijeru, mišljenja smo da bi to trebao raditi u nekom sektoru u kojem ima iskustva i adekvatnih rezultata. Zanimljivo je da netko čiji propali poslovni poduhvati dan danas vuku repove i razvlače se po listama dužnika, smatra da ima dovoljno kredibiliteta da na ovakav podli način izvrće činjenice i pokuša stvoriti novu hordu sljedbenika. Narod je već odavno prepoznao interese našeg posrnulog bivšeg ministra - zaključili su iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika. 

Komentari